Samtyckesformulär – Laserhårborttagning

 

Jag är införstådd i att denna behandling fungerar på de hårstrån som är i växtfas (Anagen) och inte på vilande hårstrån. Jag förstår att jag kommer att behöva flera behandlingar för att få en permanent och långsiktig reducering av hårväxten. Jag förstår att jag kan uppleva färre, tunnare och långsammare återväxt av hårstrån, tillfällig hårreducering eller permanent hårreducering. Jag förstår att det bara är effektivt på hår med pigment och att det inte går att behandla vitt, grått, blont eller rött hår. Jag är härmed delgiven information om att man inte skall vaxa sig under pågående behandling. Jag förstår att genetik, hormoner, medicinering och hårfärg kan påverka resultatet och att jag kanske inte svarar på behandlingen alls.

Behandlingen ska inte utföras om jag:

  • Är gravid/ammar
  • Är epileptiker
  • Använt aknemedicin under de senaste sex månaderna eller om jag har använt någon medicin som gör mig ljuskänslig.
  • Är solbränd eller har brun utan sol. Det rekommenderas att vänta med att genomgå behandlingen.
  • Exponerats i solen 2-4 veckor före behandlingen. Detta kan minska laserns effektivitet.
  • Har pågående bakteriella, virus- eller svampinfektioner i behandlingsområdet.
  • Tidigare haft hudcancer.

Risker och biverkningar:

Obehag/smärta – Viss obehag och/eller smärta kan upplevas under behandlingen.

Rodnad/svullnad/blåmärken – Kortvarig rodnad (erytem) eller svullnad (ödem) i det behandlade området är vanligt och kan förekomma. Det kan också i sällsynta fall förkomma blåmärken.

Hypopigmentering / hyperpigmentering (Förändringar i hudfärg) – Under läkningsprocessen finns det en liten möjlighet att det behandlade området kan bli antingen ljusare (hypopigmentering) eller mörkare (hyperpigmentering) i färgen jämfört med den omgivande huden. Detta är vanligtvis tillfälligt, men i sällsynta fall kan det vara permanent.

Allergisk reaktion – även om det är mycket sällsynt, kan det inträffa under behandlingen.

Stimulering av hårväxt. – Kan förekomma inom eller i anslutning till behandlat område.

Solexponering / solarium / spraytan / brun utan sol – Kan öka risken för biverkningar.

Sår / infektion / ärr – Behandling kan i sällsynta fall resultera i sveda, blåsor och ärrbildning. Infektion är en möjlighet när hudytan är störd, även om korrekt sårvård bör förhindra detta. Om tecken på infektion uppstår (smärta, värme eller omgivande rodnad) är det viktigt att du kontaktar din behandlare. Ärrbildning är även det sällsynt men det är en möjlighet om hudytan är störd. För att minimera risken för ärrbildning är det viktigt att du följer eftervårdsinstruktionerna.

Exponering av laserljus i ögat – Skyddsglasögon ska alltid vara på under behandlingen. Att inte ha skyddsglasögon under hela behandlingen kan orsaka allvarliga och permanenta ögonskador.

 

Genom att skriva under nedan bekräftar jag att jag har läst detta formulär och är införstådd i innehållet av detta samtyckesformulär för permanent hårborttagning.

Jag bekräftar att jag har läst biverkningarna ovan och jag känner att jag har blivit tillräckligt informerad om riskerna med behandling för hårborttagning med laser. Jag intygar att jag på konsultationsformuläret svarat sanningsenligt på frågorna gällande sjukdomstillstånd, allergier, medicinering och tar där med allt ansvar för komplikationer som kan uppstå om någon information utelämnats.  Före varje behandling kommer jag att informera min behandlare om jag har tagit några nya mediciner sedan min senaste behandling, om jag blir gravid eller om jag har exponerat behandlingsområdet för sol eller annat. Jag förstår att solbränna och vissa mediciner kan göra min hud ljuskänslig. Jag förstår också att något av de ovannämnda tillstånden kan göra att lasern skadar min hud.  Jag samtycker också till att följa de rekommenderade eftervårdsinstruktionerna som är avgörande för ett bra resultat utan några biverkningar.

Jag samtycker härmed till att jag har tagit del av ovanstående information om behandlingen och dess risker genom att fylla i uppgifter samt signatur enligt nedan:

 

 

Har ni frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss, vi ser fram emot er behandling. 

Välkommen till Fokus Klinik med personal!

 

                          

[field id="gfaeeib"]
[field id="gfaeeib"]
Rulla till toppen