Ögonlocksoperation Örebro

På Fokus Klinik i Örebro kan du förvänta dig säkra och skräddarsydda estetiska ögonlocksoperationer med naturliga resultat.

På Fokus Klinik i Örebro erbjuder vi professionella ögonlocksoperationer, även kända som blefaroplastik eller ögonlocksplastik, för att hjälpa dig uppnå ditt önskade utseende och förbättra ögonområdets estetik. Vårt erfarna team av ögonkirurg är här för att guida dig genom varje steg av processen och ge dig de bästa möjliga resultaten.

Vår ögonlocksoperation, som är skräddarsydd för varje individ, kan hjälpa till att ta bort överflödig hud, fett eller muskelvävnad från ögonlocken och minska synliga tecken på åldrande. Hos somliga kan ögonlocken kännas tunga och huden kan sträcka sig så långt ned att synfältet och ljusinsläppet till ögat påverkas. Genom att utföra små och diskreta snitt längs med ögonlockens naturliga veck eller i det inre ögonlocket, strävar vi efter att minimera ärrbildning och maximera din tillfredsställelse.

Fokus Klinik i Örebro är stolta över att erbjuda högkvalitativ vård och resultatinriktade ögonlocksoperationer. Kontakta oss idag för att boka din konsultation och ta det första steget mot ett mer strålande utseende.

Recensioner från våra kunder

Vi är mycket stolta över att våra kunder har gett oss ett betyg på 4,8 av 5 från över 100 recensioner på både Google och Boka Direkt. Denna feedback betyder oerhört mycket för oss och är ett ärligt uttryck för vårt ständiga åtagande att leverera högkvalitativa tjänster.

Martin DyfvermanMartin Dyfverman
09:43 20 Sep 23
Besök som inger stort förtroende, hög kompetens och personligt bemötande på ett proffsigt sätt
Marita AskerblomMarita Askerblom
08:29 14 Sep 23
Jag är så tacksam att få vara patient på Fokus klinik. Så proffsigt och fantastisk behandling och bemötande.
Florentina LituFlorentina Litu
06:12 14 Sep 23
Jätte duktig läkare och väldigt fin bemötande. Rekommenderas varmt!
Johan LundqvistJohan Lundqvist
10:54 13 Sep 23
Denise WallinDenise Wallin
18:30 09 Sep 23
Hani är fantastisk, både på det han gör och när det gäller bemötandet av patienter. Man är alltid i trygga händer!
Emilia Khatib NiaEmilia Khatib Nia
18:35 07 Aug 23
Äntligen något som hjälper!Vi var hos ögonspecialisten på sjukhuset och blev inte hjälpta av läkarens ordination. Direkt efter Hanis rekommendation så minskade klådan i min sons ögonen direkt efter. / Emilia Sahak
js_loader

Behandligen utförs av Hani Chatila, Specialistläkare

Hani Chatila, Specialistläkare

Hani Chatila är legitimerad läkare sedan år 2015 och specialistläkare inom ögonsjukdomar. Han har utfört estetiska injektioner sedan år 2015 hos andra kliniker under tiden han genomgick specialisttjänstgöring inom ögonsjukdomar på universitetssjukhuset i Örebro. Hani har dessutom gjort vidareutbildning på S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm inom plastik och rekonstruktiv kirurgi. Sedan 2015 har Hani kontinunerligt vidareutbildat sig inom estetiska behandlingar. Hani Chatila har även arbetat med att utbilda andra injektionsbehandlare, varit ansvarig läkare och arbetat som konsult hos andra kliniker.

Hani Chatila svarar på dina frågor

Specialistläkare Hani Chatila är en erfaren ögonlockskirurg som arbetat och varit ansvarig för operationsområdet ögonlock på universitetssjukhuset i Örebro. Hani har utbildat och handlett andra ögonläkare i att operera ögonlock på sjukhuset. Utöver det har haft förmånen genomgått en fellowship. Det är en vidareutbildning inom okuloplastik och rekonstruktiv kirurgi på S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm, det enda utbildningscentrat med sökande från hela Sverige. 

En ögonlocksoperation, eller blefaroplastik, är en kirurgisk procedur som utförs för att förbättra utseendet på ögonlocken genom att ta bort överflödig hud, fett eller muskelvävnad. Det kan utföras på både övre och nedre ögonlocken för att minska tecken på åldrande och trötthet.

Syftet med en ögonlocksoperation varierar från person till person. Det kan vara att ta bort överflödig hud som kan påverka synen, att ögonlocken känns tunga samtidigt  som det ger ett mer ungdomligt och vaket uttryck.

En ögonlocksoperation utförs i vaket tillstånd med lokalbedövning. Vanligtvis genom att kirurgen gör små, diskreta snitt längs med ögonlockets naturliga veck. Överskott av hud, fett eller muskelvävnad tas bort, och snitten sys sedan ihop. Stygnen tas oftast bort en vecka efter operation.

Efter en ögonlocksoperation kan det förekomma svullnad och blåmärken i området. Dessa symtom är normala och bör gradvis minska under de första veckorna. Din kirurg kommer att ge dig råd om eftervård och återhämtning, inklusive eventuell användning av kyla och mediciner för att lindra obehag.

Det är viktigt att komma ihåg att varje fall är unikt, och det bästa är att konsultera med oss på Fokus Klinik som har erfarenhet av att operera ögonlock. Vi undersöker ögonen och informerar lämpligaste tillvägagångssättet anpassat för dina ögonlock.

Som med alla kirurgiska ingrepp finns det vissa risker involverade, inklusive infektion, ärrbildning, oönskade estetiska resultat och känslighetsförändringar. Det är viktigt att diskutera dessa risker med din kirurg innan operationen.

Om tunga ögonlock har påverkat din syn kan en övre blefaroplastik ibland förbättra synfältet genom att ta bort överskott av hud och fett. Det är viktigt att konsultera med en ögonläkare för att bedöma om din syn kan förbättras genom operationen.

Det finns ingen specifik ålder för att genomgå en ögonlocksoperation, då detta varierar från person till person. Många väljer att genomgå ingreppet när de börjar uppleva synliga tecken på åldrande eller obehag i ögonområdet.

Det beror på vilket arbete man har. Vanligast är att sjukskrivning inte behövs, men under tiden stygnen sitter skall man undvika lyfta tungt och anstränga sig fysiskt. Promenader går bra. Sjukskrivning mer än en vecka är sällan nödvändig. 

Det är individuellt men med noggrann markering innan operationen utav överskottshuden som skall tas bort samt eventuell fettvävnad så brukar man avsätta mellan 60-90 minuter totalt.

Det går bra att delbetala, vi erbjuder klarna som delbetalningsalternativ där man kan delbetala kostnaden upp till 36 månader. 

Rulla till toppen