Botox Glabella Örebro

Välkommen till Fokus Klinik i hjärtat av Örebro.

Glabella, även kallad arga rynkan eller bekymmersrynkan, uppstår mellan ögonbrynen. Denna rynka, ibland liknande siffran 11, blir synlig när vi kisar i solen eller är arga. Genom injektion med muskelavslappnande medel på specifika punkter kan vi effektivt släta ut dessa veck och därmed reducera bort bekymmersrynkan mellan ögonbrynen, vilket ger ett mindre bekymrat utseende. Vi på Fokus klinik i Örebro utför botoxbehandlingen på ett säkert & naturligt sätt, hos oss kan ni känna er trygga!

Resultaten av botoxbehandlingen blir synliga gradvis under den första veckan och når sin fulla potential inom 10-14 dagar. Vid återbesöket går vi igenom resultaten tillsammans och justerar vid behov.

Effekten varar i genomsnitt 3-5 månader, beroende på behandlingsområdet och din kropps nedbrytning av botoxinjektionen.

Säkerhet och kvalitet

Botoxbehandlingar kräver strikt efterlevnad av regelverk för att säkerställa säkerheten och kvaliteten.

Vid många kliniker utförs rekvirering och injicering av botox av olika yrkesgrupper än läkare, och därför krävs en behörig läkares ordination för varje behandling, noggrant dokumenterad för att säkerställa säkerheten.

Det är av yttersta vikt att vara försiktig med lågpriserbjudanden från okända källor och vara medveten om förfalskningsrisker.

Estetiska injektionsprodukter är avsedda enbart för professionellt bruk och får inte säljas direkt till konsumenter. Botulinumtoxin (Botox) och Hyalase regleras som läkemedel, medan fillers regleras som medicintekniska produkter.

Fokus Klinik är en noga övervakad läkarklinik som strängt följer riktlinjer och regler för att säkerställa högsta möjliga kvalitet och säkerhet. Kliniken är stolt över att erbjuda branschens ledande patientförsäkring, ”Säker Klinik,” via Folksam.

Recensioner från våra kunder​​

Vi är mycket stolta över att våra kunder har gett oss ett betyg på 4,8 av 5 från över 100 recensioner på Google (länk) och Boka Direkt (länk). Nedan kan du läsa våra senaste recensioner från Google.

Ida Pettersson
Ida Pettersson
2024-02-12
Superfint bemötande, kompetent och trevlig personal, dessutom ett fantastiskt resultat!! Tack för allt! Jag kommer tillbaka och många av mina vänner med❤️
Emma Lindlöf
Emma Lindlöf
2024-01-23
Är otroligt nöjd med besöket hos Hani Trygg och professionell! Kommer fortsätta att gå till fokus klinik framöver. Rekommenderar varmt!
Sirine H
Sirine H
2024-01-19
Träffade Ögonläkaren Adnan Chatila som undersökte mina ögon igår. Väldigt bra bemötande , välkomnande och smidig undersökning. Har gått hit nu i flera år och är så nöjd.

Botoxbehandligen utförs av Hani Chatila, Specialistläkare

Hani Chatila, Specialistläkare

Om Hani Chatila

Hani Chatila är legitimerad läkare sedan år 2015 och specialistläkare inom ögonsjukdomar. Han har utfört estetiska injektioner sedan år 2015 hos andra kliniker under tiden han genomgick specialisttjänstgöring inom ögonsjukdomar på universitetssjukhuset i Örebro. Hani har dessutom gjort vidareutbildning på S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm inom plastik och rekonstruktiv kirurgi. Sedan 2015 har Hani kontinunerligt vidareutbildat sig inom estetiska behandlingar. Hani Chatila har även arbetat med att utbilda andra injektionsbehandlare, varit ansvarig läkare och arbetat som konsult hos andra kliniker.

Fokus Klinik svarar på dina frågor om botox

Botox kallas också antirynk och kan förkortas BTX. Botox (botulinum toxin) är ett välbeprövat godkänt läkemedel som har använts under många år med olika syften.

Botox blockerar nervimpulserna till ansiktsmusklerna och jämnar på så sätt ut fina linjer och rynkor. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras Botox i avsett behandlingsområde. Ingen bedövning behövs och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

Effekten sitter sedan i cirka 3 till 5 månader och man behöver därmed upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet samt att i förebyggande syfte bromsa utvecklingen av fler och djupare rynkor. Kostnadsfri uppföljning ingår efter 10-14 dagar hos oss på Fokus Klinik i Örebro. Om behov finns ingår även justeringar (touch-up) utan extra kostnad vid återbesöket.

Nej, det är två skilda injektionsbehandlingar som verkar på olika sätt och man använder botox samt fillers till olika ändamål. Botox används för att verka som muskelavslappnande läkemedel, därmed minskas rynkor och veck. Fillers däremot är en medicinteknisk produkt och består av hyaluronsyra. Med fillers kan vi på Fokus Klinik i Örebro fylla ut rynkor som finns i ansiktet även när vi inte använder ansiktsmuskulaturen. Fillers används även till att öka eller återskapa volym som försvunnit på berörda kroppsområden och delar.

Vi kan behandla följande områden med Botox:

 • Glabella (bekymmersrynka / argarynkan)
 • Pannrynkor
 • Kråksparkar (skrattrynkor i utsidan av ögonen)
 • Ögonbrynslyft (botox brow lift) –
  Näsrynkor (botox bunny lines)
 • Synligt tandkött (botox gummy smile)
 • Läppar / Lipflip /Rökrynkor
 • Sura mungipor (marionette linjer)
 • Gropig haka (hakgropar/apelsinhaka)
 • Käkmuskler (Tandgnissling / bruxism / tandpressning) samt försmalning om man har fyrkantigt ansiktsform.
 • Svettbehandling / hyperhidros i armhålor
 • Rynkor på halsen (Nefertitilyft)
 • Behandling av Migrän & spänningshuvudvärk

Efter behandlingen börjar effekten gradvis synas under första veckan. Maximal effekt utav botoxbehandlingen syns först efter 10-14 dagar. Kostnadsfri uppföljning ingår efter 10-14 dagar hos oss på Fokus Klinik i Örebro. Om behov finns ingår även justeringar (touch-up) utan extra kostnad vid återbesöket.

Botoxbehandlingen utförs utav mångårig erfaren certifierad specialistläkare på Fokus Klinik i Örebro. Mängden av botox som vi behandlar med är så pass små att det sällan sker allvarliga biverkningar som skadar hälsan. Som vid alla injektionsbehandlingar så kan det ske små svullnader, blåmärken och sticksår som snabbt läker ihop. Innan behandlingen säkerställer vi att du är en kandidat för botox. Sedan går vi igenom behandling proceduren, eventuella risker och biverkningar med behandlingen tillsammans.

Det finns ingen specifik ålder för när man ska börja med botox, men man måste vara över 18 årsålder. Det är individuellt och beslutet med att börja med botoxbehandlingar baseras till sist på dina egna preferenser och önskemål. Med hjälp Botox kan vi behandla har benägenhet för att utveckla rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur i förebyggande syfte, vilket vi rekommenderar om man vill bromsa uppkomsten av ålderstecken i ansiktet så som rynkor. Därför är det bättre att man börjar med behandlingen vid 25 – 30 årsåldern. Andra känner inte behovet att börja behandling förrän de är i 40- eller 50-årsåldern.

Är du gravid eller ammande ska du inte behandlas med Botox. Om du har sjukdom så som myasthenia gravis, ALS eller andra muskelsjukdomar är du inte heller en kandidat för behandling. Har du en pågående infektion på området som skall behandlas är det bättre att du läkt innan eventuell behandling. Vi behandlar ingen under 18 år. Om du osäker så är du välkommen att kontakta oss på Fokus Klinik i Örebro.

För bäst resultat skall man undvika dessa:
• Röra eller gnugga på det behandlade området under minst 24 timmar
• Utföra hård fysisk aktivitet första dygnet
• Bada varmt på 24 timmar, eller basta inom en vecka
• Utföra kemisk peeling eller microneedling och liknande närmaste 2 veckorna
• Böja dig framåt längre stunder eller sova på mage i första dygnet
Om man inte följer ovanstående rekommendationer kan effekten av botoxen påverkas och den påverka närliggande muskler som inte var avsikt att behandla.

Man ska inte upprepa botoxbehandlingen för tätt inpå varandra, helst inte inom 3 månader mellan behandlingstillfällena, annars löper man en risk att kroppen bildar antikroppar eller hjälpmedel mot botox (Botulinum Toxin) som försvagar effekten av botox.

Botox, Vistabel eller Dysport är olika namn men samtliga innehåller samma ämne botulinumtoxin typ A som även benämns som BTX och antirynk. Samtliga är muskelavslappnande läkemedel men från olika företag med olika produktnamn.

Som alla andra typer av injektionsbehandlingar i ansiktet finns risker som:

 • Enstaka små blåmärken
 • Små stickbsår som snabbt läker
 • Lokal svullnad

I sällsynta fall kan Botox påverka närliggande muskler eller orsaka hängande ögonlock, sänkt panna, eller asymmetriskt leende. Sådana biverkningar är helt övergående. Med rätt injektionsteknik och djup kunskap minimerar vi dessa risker. Sällan uppstår hos vissa personer en lokal allergisk reaktion. Därför är vi på Fokus Klinik en säker och trygg klinik för botoxbehandling. Fokus Klinik är en läkarklinik som har rätt läkemedel, utrustning och kompetens för att kunna behandla eventuella allergiska reaktioner.

Genom den muskelavslappnande effekten slätas rynkorna ut inom en vecka samt förhindrar att det uppstår nya rynkor under en tid och ger ett fräscht och avslappnat utseende i ansiktet. Vissa rynkor försvinner även helt. Dessutom brukar personer med migrän eller återkommande huvudvärk uppleva minskade besvär när vi behandlar rynkor. Med andra ord, när man behandlar rynkor eller förebyggande mot rynkor så kan man samtidigt minska sina huvudvärksbesvär.

Hitta till Fokus Klinik i Örebro